٭ چگونه چین اینترنت را با ربودن Domain ها سانسور می کند؟

6 نتایج تحقیقات یک موسسه نشان می دهد که روز به روز به تعداد Domain های ربوده شده در چین افزوده می شود. نتایج تحقیقات موسسه DIT نشان می دهد که چین با ربودن Domainها سانسور مورد نظر خود را در اینترنت اعمال می کند.
چین می خواهد از اینترنت برای تقویت رشد اقتصادی خویش بهره ببرد و در عین حال می خواهد از دسترسی مردم چین به مطالب و محتوای مضر در اینترنت جلوگیری کند.
سایت های خبری مستقل و گروه های مخالف می خواهند از اینترنت برای مقاصد اصلی خویش یعنی دسترسی آزاد به اطلاعات استفاده کنند و این به معنی آن است که هر کس در هر کجا بتواند به راحتی به هر آنچه که می خواهد دسترسی پیدا کند.
چین در نبرد با آزادی در اینترنت از تکنیک های جدیدی برای مسدود کردن سایت ها استفاده می کند.
بیل دانگ سخنگوی DIT می گوید: این بزرگ ترین فعالیت تاریخ برای ربودن وب سایت هاست.
کلیه کاربران چینی که درصدد بازدید از سایت های ممنوعی هستند به یک آدرس IP دیگر هدایت می شوند. چین این کار را با کمک به هم ریختن DNSها انجام می دهد.
چین با دستکاری کردن DNSها در چین به خواسته خود در سانسور سایت ها می رسد.
DNS یا Domain Name Server کامپیوتری است که به هر کامپیوتر IP آدرس هر سایت را می گوید: اگر کسی به عنوان مثال درصدد ورود به www.yahoo.comباشد DNS به کامپیوتر آن فرد که درصدد ورود به سایت است، آدرس آن سایت را می دهد و هنگامی که کامپیوتر آدرس را دریافت می کند، می تواند به آن سایت متصل شود.
متخصصان چینی سوابق DNS سایت های ممـنـوعه را تغییر می دهند و از این طریق آدرس IP غلط به کاربر می دهند. آدرسی که مقامات چینی برای هدایت سایت های ممنوعی در نظر گرفته اند 640330880161 است که متعلق به http://falundafa-ca یک سایت ثبت شده در کانادا متعلق به فرقه فالون گونگ است. چینی ها این آدرس را قبلا مسـدود کرده انـد و هیچ کاربری در سراسر خاک چین نمی تواند به این سایت دسترسی داشته باشد.
هنگامی که کاربری درصدد ورود به سایت ممنوعه ای است به این سایت هدایت می شود که آن نیز خود مسدود است.
مزیت این روش برای چینی ها آن است که به آنها احتیاجی ندارند هر بار با تغییر آدرس IP یک سایت راهکارهای خود را برای مسدود کردن آن تغییر دهند.
هنگامی که چین بر اثر اعتراضات جهانی، ممنوعیت استفاده از سایت گوگل را برای کاربران چینی لغو کرد، دولت از روش ربودن سایت برای جلوگیری از مراجعه کاربران به گوگل استفاده کرد و زمانی که کاربران چینی درصدد ورود به گوگل بر می آمدند، به طرف یک موتور جست و جوی چینی هدایت می شدند و نمی توانستند از گوگل استفاده کنند.
البته در کنار این، چین گوگل را به شدت سانسور می کند. به عنوان مثال اگر کاربری در چین، نام فرقه فالون گونگ را جست و جو کند، در گوگل چیزی نخواهد یافت.
چین هم اکنون سانسور خود را به غیر از چین، در هنگ کنگ و ماکائو نیز اجرا می کند.

زهرا سعادتی